Skip to content

Dekkers LCS: Excelleren in Fulfilment

Achtergrond

Dekkers LCS is een logistieke dienstverlener die al acht jaar volledig richt op fulfilment. Opgericht door broers Danny en Richard Dekkers, begon het bedrijf als een bescheiden team en is inmiddels uitgegroeid tot een succesvolle onderneming met meer dan 40 medewerkers, verspreid over meerdere locaties.

Als bedrijf richten ze zich niet alleen op het efficiënt beheren van voorraden en het regelen van logistieke processen, maar ze gaan een stap verder door zich volledig te concentreren op het ontzorgen van hun klanten. Dekkers LCS beheert de volledige logistieke keten van hun klanten, van orders plaatsen bij leveranciers, tot levering aan de eindgebruiker. Hierdoor kunnen hun klanten, voornamelijk actief in e-commerce en productie, zich volledig concentreren op hun corebusiness.

Uitdagingen

Voor de oprichters, Danny en Richard Dekkers, werd al snel duidelijk dat ze een betrouwbaar Warehouse Management System (WMS) nodig hadden om hun logistieke processen effectief in te richten. Het bijhouden van voorraden voor meerdere klanten tegelijkertijd vereiste nauwkeurigheid en precisie. Met een groeiende vraag naar hun diensten, vooral na het verwerven van hun eerste grote klant, realiseerden ze zich dat handmatige processen niet langer voldeden aan de eisen van de snelgroeiende onderneming.

Eerdere ervaringen met andere systemen toonden aan dat deze opties duur en complex waren, wat hun zoektocht naar een kosteneffectieve en flexibele oplossing alleen maar versterkte.

Thumbnail HIBC GS1

Oplossing

Toen Dekkers LCS de uitdagingen van hun groeiende klantenbestand en complexe logistieke operaties onder ogen zag, besloten ze om Warehouse Online te implementeren. Met Warehouse Online begonnen ze met het effectief beheren van voorraden voor hun groeiende klantenbestand. Ondertussen houden ze de voorraden en orders bij van ruim 30 klanten, waarvan er 7 hun eigen inloggegevens hebben tot het klantenportaal van Warehouse Online. Dit stelt klanten in staat om hun bestellingen te volgen en voorraad te beheren.

Danny merkt op: "Voorheen was het bijhouden van zoveel verschillende voorraden en bestellingen een uitdaging, maar met Warehouse Online gaat het zelden tot nooit mis. We kunnen nu inkomende goederen eenvoudig toewijzen aan de juiste klantvoorraden, waardoor we geen tijd meer verspillen aan handmatige controles. Bovendien kunnen we met het systeem zelfs orders van verschillende klanten tegelijk picken, wat onze efficiëntie enorm heeft verhoogd."

Toen Dekkers LCS langer gebruik maakte van Warehouse Online, werden er ook aanvullende functies geïmplementeerd, waaronder vervoerdersintegratie en douanedocumentatie. Op die manier kunnen de fulfilment activiteiten verder geautomatiseerd worden.

Met het WMS zelf is bijna alles mogelijk, maar ook over de samenwerking zijn wij bijzonder tevreden. Als we een nieuwe klant hebben, zorgt Warehouse Online voor de volledige onboarding. Hierdoor hebben we niet eens een eigen ICT afdeling nodig.

Danny Dekkers, CEO

Ondertussen is ons WMS bij Dekkers LCS gekoppeld aan maar liefst 26 verschillende systemen, waaronder ERP-systemen van klanten en leveranciers, eCommerce platformen én vervoerders. Hierdoor kunnen ze hun operaties naadloos laten aansluiten op die van hun klanten, partners en leveranciers.

Conclusie

Al met al kijken we tevreden terug op de samenwerking met Dekkers LCS. Onze samenwerking heeft geleid tot aanzienlijke verbeteringen in hun logistieke processen. Zo hebben we de efficiëntie bevorderd, fouten in het orderverwerkingsproces verminderd en waardevolle tijd bespaard voor het bedrijf. 

Het partnerschap tussen Warehouse Online en Dekkers LCS illustreert de cruciale rol die een krachtig Warehouse Management System kan spelen in het succes van een logistieke dienstverlener. Samen blijven we dan ook streven naar verdere groei en succes.

Ontdek wat Warehouse-Online voor jouw magazijn kan betekenen.

Op zoek naar een cloud-gebaseerd, flexibel WMS dat meegroeit met jouw onderneming? Warehouse-Online is betaalbaar voor starters en krachtig genoeg voor midden- en grootbedrijf!