Skip to content

WERKEN IN DE CLOUD

Hoe het begon 

Sinds de oprichting van Realtime Solutions in 2005, hebben we geloofd in de kracht van de cloud - lang voordat het de drijvende kracht werd achter de manier waarop we vandaag de dag werken.

Ondertussen is SaaS in alle sectoren populair, de reden daarvan? Je kunt snel aan de slag, de initiële kosten zijn laag en de totale eigendomskosten zijn vergelijkbaar met - of zelfs lager dan - bij traditionele on-premise systemen.

Cloud
WMS apparatuur-1

CLOUDLINK ROUTER

Verbind bestaande apparatuur eenvoudig met de cloud

Een WMS in de Cloud heeft veel voordelen. Als je alleen gebruik maakt van de IOS of Android app, kun je direct beginnen. Wil je echter gaan werken met professionele handterminals, dan vraagt dat wel om een extra stukje technologie. Wij leveren daarvoor een CloudLink Router, waarmee je zorgt voor een beveiligde verbinding tussen ons datacenter en het netwerk in jouw magazijn.

Met de CloudLink Router zorg je voor een snelle, stabiele verbinding waardoor je magazijnmedewerkers zonder vertragingen kunnen werken. Daarbovenop biedt de CloudLink Router de flexibiliteit om je huidige netwerkprinters te integreren, zodat je moeiteloos labels en documenten blijft printen, allemaal zonder het installeren van extra software.

VOOR DE KENNERS

Hoe werkt de CloudLink Router?

De CloudLink Router brengt een op SSL gebaseerde VPN verbinding tot stand tussen het netwerk in jouw magazijn en het datacentrum waar Warehouse Online draait. Elke CloudLink Router heeft een unieke sleutel, op basis waarvan deze toegang krijgt tot het datacentrum.

Op de handterminals wordt de router ingesteld als gateway, waardoor ook de handterminals in direct contact staan met de functionaliteit die vanuit de cloud wordt aangeboden. Netwerkprinters die je in het magazijn wilt gebruiken, kun je koppelen aan een functionele printer die in Warehouse Online is aangemaakt op basis van het IP-adres.

Het apparaat zelf is eenvoudig aan te sluiten door de netwerkbeheerder. Bij sommige bedrijven is de policy om dit soort  devices buiten de gateway in een DMZ aan te sluiten. Dit is ook mogelijk, maar vraagt wel wat aanpassingen in de gateway. Door middel van LED indicatoren kan vastgesteld worden dat de CloudLink Router correct is aangesloten. 

CloudLink

KOSTEN VAN EEN CLOUD OPLOSSING

Na hoeveel jaar is een On-Site WMS goedkoper dan SaaS?

De veronderstelling is dat er een punt komt waar het goedkoper was geweest om de software te kopen.

Als de totale kosten van een on-site implementatie en die van een SaaS implementatie naast elkaar worden gezet voor een middelgroot bedrijf, lijkt het omslagpunt te komen na zo'n 5 jaar, zoals te zien in de grafiek hiernaast.

Echter, in deze grafiek zijn onderstaande aspecten niet meegenomen.

Kosten SaaS WMS-2
Bij een SaaS oplossing begin je direct met het terugverdienen van de kosten

Bij een SaaS implementatie kan het eerste proces al in gebruik genomen worden na enkele dagen of weken, zodat het terugverdienen van de implementatie eerder kan beginnen. In de startfase zullen bovendien de maandelijkse kosten nog beperkt zijn. Die lopen geleidelijk op totdat de volledige omvang is bereikt.

Bij on-site oplossingen is het moeilijker om extra functionaliteiten te implementeren

'Voortschrijdend inzicht' gaat over je realiseren dat je niet alles van tevoren kunt weten en begrijpen. Een vooraf geschreven blauwdruk, dekt hooguit 50% van de functionaliteit die je uiteindelijk blijkt nodig te hebben. Door snel te kunnen profiteren van voortschrijdend inzicht kunnen ook snel extra besparingen bereikt worden in de logistiek.

On-site oplossingen verouderen in de jaren na de implementatie

Met een on-site implementatie heb je na 5 jaar een verouderd systeem, terwijl het bedrijf met een SaaS implementatie op dat moment nog steeds werkt met de laatste versie inclusief nieuwe functionaliteit die sinds het eerste gebruik is ontwikkeld. 

Bij een on-site implementatie ben je zelf verantwoordelijk voor de infrastructuur

Bij een on-site implementatie is de klant zelf verantwoordelijk voor:

  • Beschikbaar stellen van voldoende server capaciteit voor de totale implementatie;
  • Inrichten en bewaken van een backup procedure;
  • Inrichten en eventueel uitvoeren van een fail-over procedure voor het geval een server crasht;
  • Monitoren van de implementatie (waaronder de log-files);
  • Testen van nieuwe updates;
  • Op het internet toegankelijk maken van een beveiligde WMS webconsole, via een eigen certificaat (indien gewenst).
Bij SaaS krijg je doorgaans korting op meerjarige contracten

Bij meerjarige contracten wordt extra korting verleend op het SaaS maandbedrag.

Ontdek wat Warehouse Online voor jouw magazijn kan betekenen.

Op zoek naar een cloud-gebaseerd, flexibel WMS dat meegroeit met jouw onderneming? Warehouse Online is betaalbaar voor starters en krachtig genoeg voor midden- en grootbedrijf.
Laten we verder praten!