Skip to content

NAADLOZE INTEGRATIES

Koppelingen die jouw bedrijf vooruit helpen

Wanneer je met meerdere software pakketten werkt, wil je zeker weten dat je op elke plek met dezelfde data werkt. 

Om daarvoor te zorgen, kun je Warehouse Online eenvoudig aan je bestaande ERP, webshop, carriers en Business Intelligence tools koppelen. Zo ontstaat er een gestroomlijnde en efficiënte workflow.

Integrations
MamaLoes
Allegion
Kleertjes.com
KUBUS Sports
accountview
sap
business central
exact online
afas

ERP KOPPELINGEN

Synchroniseer voorraad- en orderdata met je ERP-systeem

Het ERP-systeem vormt de ruggengraat van je onderneming. Met onze ERP koppeling kun je het beheren van voorraden en orders - volledig of gedeeltelijk - delegeren aan Warehouse Online. Wanneer je dit doet, worden deze voorraden en orders volledig beheerd vanuit Warehouse Online.

Wij zorgen dat alle voorraadinformatie en orderuitvoeringen perfect gesynchroniseerd worden. Dit gebeurt volledig automatisch; zo worden voorraadmutaties real-time teruggekoppeld aan het ERP. Daarnaast zorgen we wekelijks voor een volledige voorraadcheck om er zeker van te zijn dat alle data nog klopt.

SALES CHANNEL KOPPELINGEN

Eenvoudig meerdere verkoopkanalen beheren

Het beheren van meerdere verkoopkanalen kan een complexe uitdaging zijn. Gelukkig kun je met onze sales channel koppelingen moeiteloos meerdere webshops en marktplaatsen beheren vanuit één centraal punt.

Of het nu Magento, Lightspeed of WooCommerce is, je koppelt ze eenvoudig aan Warehouse Online. Kenmerkend is dat meerdere webshops parallel gekoppeld kunnen worden met gescheiden of deels overlappende assortimenten. Bij logistieke dienstverleners zelfs met verschillende opdrachtgevers en eigenaren van voorraad.

shopify
lightspeed
prestashop
magento
shopware
woocommerce
0
Aantal verwerkte orderregels in afgelopen maand
sendcloud
postnl
gls
dpd
dhl
ups

CARRIER KOPPELINGEN

Altijd de juiste verzendlabels met onze carrier integraties

De betrouwbaarheid van het verzendproces is cruciaal voor de klanttevredenheid. Daarom werkt Warehouse Online samen met een groot aantal vervoerders. Daarnaast integreren we ook met brokers zoals SendCloud en TransSmart, waarmee je de vrijheid hebt om de beste verzendopties te kiezen zonder het gedoe van meerdere integraties.

Voor elke bestelling wordt automatisch de beste verzendmethode gekozen - dit kan worden ingesteld via het verkoopkanaal of via Warehouse Online zelf. Daarnaast worden pakketten automatisch aangemeld bij vervoerders; daardoor bespaar je niet alleen tijd, maar wordt de kans op menselijke fouten ook enorm verkleind. 

BUSINESS INTELLIGENCE

Optimaliseer je logistieke processen met realtime inzichten

We bieden je de inzichten die je nodig hebt om je logistieke processen nóg soepeler te laten verlopen: van het analyseren van derving tot het volgen van je productiviteit, van het begrijpen van je bezettingsgraad tot het monitoren van je voorraadverloop.

Ons WMS zorgt ervoor dat elke transactie en voorraadmutatie richting jouw Business Intelligence-systeem wordt gestuurd, waardoor je een kristalhelder beeld krijgt van hoe je bedrijf presteert.

Business Intelligence-1

ALLES IS MOGELIJK

Techniek achter de koppelingen

Koppelingen tussen verschillende systemen - in dit geval tussen een WMS en de omgeving - worden ook wel integraties of interfaces genoemd. Binnen een koppeling kunnen één of meerdere gegevensstromen gedefinieerd worden. Een gegevensstroom is te definiëren als een verzameling samenhangende gegevens die op basis van een gemeenschappelijke trigger vanuit het ene systeem wordt overgenomen in het andere systeem. Denk bijvoorbeeld aan een orderbericht dat wordt aangemaakt vanuit een webshop of ERP systeem zodra die order wordt aangemaakt of gewijzigd.

Bij iedere gegevensstroom moet je antwoord kunnen geven op de volgende vragen:

Welke gegevens moeten uitgewisseld worden?

Bij standaard export-stromen is het streven om een zo compleet mogelijke set aan data beschikbaar te maken voor de ontvanger. De ontvanger bepaalt dan zelf welke gegevens gebruikt worden. Als de ontvanger specifieke eisen stelt aan de dataset, dan kan de standaard dataset in Warehouse Online omgezet worden naar precies die gegevens die worden gevraagd. 

Warehouse Online ondersteunt ook volledige maatwerk datasets. 

Welk systeem neemt het initiatief?

Idealiter neemt het systeem waar de gegevens ontstaan het initiatief. In veel webshop systemen kunnen zogenaamde webhooks ingesteld worden die er voor zorgen dat een dataset wordt aangeleverd aan bijvoorbeeld een WMS zodra er iets wijzigt. Dit resulteert in een nagenoeg real-time beschikbaarheid van de benodigde gegevens in Warehouse Online.

In veel ERP systemen is dat ook realiseren, al of niet door maatwerk. Is die mogelijkheid er niet zoals bijvoorbeeld bij AFAS en Exact Online, dan kan Warehouse Online ook met een vast interval controleren of er gewijzigde producten, orders, etc. beschikbaar zijn. Dit wordt ook wel polling genoemd. 

Welke bestandstypen gaan we gebruiken?

In moderne API's wordt meestal gewerkt met XML- of JSON als gegevensformat. Deze vorm van bundelen van gegevens is erg flexibel en maakt het toevoegen van extra gegevenselement aan de verzendende kant of het negeren van gegevenselementen aan de ontvangende kant erg gemakkelijk. Bij oudere systemen kom je ook nog wel CSV bestanden en 'fixed length' bestanden. Beide vormen zijn erg star en foutgevoelig.

Als het eenmaal werkt is het prima, maar zodra de gegevensstroom aangepast moet worden is dat steeds weer een uitdaging .
Intern vertaalt Warehouse Online alles naar JSON om vervolgens de dataset met uniforme, gestandaardiseerde logica te kunnen verwerken. 

Hoe gaan de gegevens uitgewisseld worden?

Vroeger moesten datasets (bestanden) op een gedeelde locatie opgehaald of afgeleverd worden. Dat kon door ergens een fileshare of een FTP server in te richten. Oudere (versies van) ERP systemen gebruiken deze vorm van datatransport nog.

Problemen met deze wijze van transport zijn de vertraging in de overdracht en de onzekerheid of het bestand is aangekomen aan de andere kant. Warehouse Online ondersteunt deze vormen van gegevenstransport nog steeds, maar wel met extra voorzieningen om zeker te weten dat alle bestanden zijn aangekomen. 
In moderne systemen - zoals ook in Warehouse Online - wordt gewerkt met webinterfaces of met een Application Programming Interface.

Een Application Programming Interface (API) is een software-faciliteit die verschillende applicaties direct en meestal real-time met elkaar laat communiceren. 

Webservice en API worden vaak door elkaar gehaald en gebruikt en dit is logisch omdat ze veel met elkaar te maken hebben. Een web service is een dataset die via een netwerk wordt aangeboden door een applicatie. Een API maakt interactie mogelijk tussen 2 systemen. 

Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen REST API's en Web API's. REST API's gebruiken het HTTP-protocol om gegevens te verzenden en te ontvangen. Web-API's vertrouwen daarentegen op meerdere communicatieprotocollen zoals SOAP, XML-RPC en JSON-RPC. Warehouse Online beschikt over een REST API, maar ondersteunt ook andere protocollen om standaard koppelingen met ERP systemen te ontwikkelen.

In sommige gevallen is er een tussenpartij waardoor je via interactie met één partij met meerdere achterliggende partijen gegevens kunt uitwisselen. Warehouse Online gebruikt een tussenpartij voor EDIFACT berichten die gebruikt worden in de foodretail en de DHZ retail en ook voor Odette berichten die vooral gebruikt worden in de automobiel branche.

Hoe gaan we de integraties testen?

De echte standaard koppelingen zoals met vele webshops of met ERP systemen zoals AFAS, AccountView of Exact Online, worden automatisch getest zodat bij elke upgrade of aanpassing de functionaliteit is gewaarborgd. 
Als er koppelingen op maat worden gemaakt met bijvoorbeeld een ERP systeem, dan is het belangrijk ontwikkelaars bij elkaar te brengen om zo snel mogelijk alle obstakels op te lossen.

EEN GOEDE ANALYSE IS HET HALVE WERK

Past het WMS in je bestaande applicatielandschap? 

Het applicatielandschap van je bedrijf bestaat uit alle softwareprogramma's die je gebruikt voor je bedrijfsvoering. Een van deze applicaties zou bijvoorbeeld je ERP-systeem kunnen zijn, dat je onder andere gebruikt voor zaken zoals voorraadbeheer en verwerking van verkooporders.

Soms kan het echter zo zijn dat de functionaliteiten van het bestaande ERP-systeem (of je webshop) niet meer voldoen aan de doelen die je voor je magazijn hebt gesteld. Daarnaast heb je wellicht nieuwe ideeën om de logistiek te verbeteren, die niet kunnen worden gerealiseerd binnen de huidige applicaties. Op zulke momenten kan het nuttig zijn om een gespecialiseerd WMS (Warehouse Management System) aan te schaffen.

Bij de introductie van een nieuw systeem zoals een WMS, is het slim om je huidige applicatielandschap in kaart te brengen. Kijk naar welke applicatie welk stuk functionaliteit biedt en probeer overlap tussen applicaties te voorkomen. Het doel is om de functionele samenhang binnen elke applicatie zo groot mogelijk te houden en de functionele afhankelijkheid tussen applicaties zo klein mogelijk te maken.

Zo kom je tot het beste ontwerp voor gegevensstromen tussen applicaties. Elk stukje informatie zou moeten worden beheerd door één specifieke applicatie, die deze vervolgens beschikbaar kan stellen aan andere applicaties indien nodig. Als je de juiste gegevensstromen kiest, beschikken alle applicaties altijd op tijd over de benodigde informatie, zonder dat gegevens dubbel opgeslagen moeten worden. Dit verhoogt de efficiëntie en effectiviteit van je bedrijfsvoering.

Het inpassen van een WMS in je applicatielandschap vereist daarom een goede analyse van je huidige situatie. Het zal niet altijd zo zijn dat de koppelingen die standaard beschikbaar worden gesteld voor jou het beste resultaat opleveren. 

Hieronder een schets van een applicatielandschap rondom Warehouse Online. 

Applicatielandschap Warehouse Online

Ontdek wat Warehouse Online voor jouw magazijn kan betekenen.

Op zoek naar een cloud-gebaseerd, flexibel WMS dat meegroeit met jouw onderneming? Warehouse Online is betaalbaar voor starters en krachtig genoeg voor midden- en grootbedrijf.
Laten we verder praten!