MVO projecten

Realtime solutions draagt zijn steentje bij

Logistiek regionaal steunpunt Stichting Babyspullen 

Warehouse-Online investeert op geheel eigen wijze in MVO Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Dit doen wij door het gratis leveren van logistieke kennis, resources en systemen.

Sinds 2018 ondersteunen wij Stichting babyspullen, zie de Proloog onderaan deze pagina.

 

Waanzinnige uitdaging aan het onderwijs!!! 

 

Marjolijn Hermus-Piet - Oprichter van Stichting Babyspullen ...
Marjolein Hermus

'"Ik ben jong moeder geworden en kreeg toen veel hulp van familie, vrienden en buren.
Daardoor was ik mij extra bewust van wat als je niet dat netwerk om je heen hebt. 
Hoe kom je dan aan al die spullen? 
Twee kindjes rijker, had ik heel veel spullen over. Ik zocht een plek waar ik alle verzamelde babyspullen kon brengen. Daar konden andere baby’s nog makkelijk een goede start mee maken, dacht ik zo. 
Tot mijn verbazing was er niet zo’n plek. 
En zo is het idee voor Stichting Babyspullen geboren, omdat elk kind recht heeft op een goede start", aldus Marjolijn.

 

3000ste babystartpakket voor Stichting Babyspullen - KraamZus.nl

 

Op 12 maart 2012 namen Marjolijn en Gyula Hermus het besluit om de strijd aan te gaan met de harde waarheid. Met Stichting Babyspullen creëerden ze een plek waar gebruikte en nieuwe babyspullen worden verzameld voor (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben. Een voor Nederland nieuw initiatief.

Inmiddels hebben bijna 300 vrijwilligers zich aangesloten bij Stichting Babyspullen. En is er een breed netwerk van partners ontstaan. De Stichting verstrekt ondertussen jaarlijks meer dan 5.000 gratis babystartpakketten aan (aanstaande) ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben.

Door de helaas groeiende vraag naar babystartpakketten loopt de stichting tegen logistieke uitdagingen aan en kan alle hulp gebruiken om hulpbehoevende baby's en hun ouders te helpen.

Uitdaging aan scholen !!!

Welke school/klas helpt mee door een waardevolle regionale schakel in de keten te worden

Keten van Stichting babyspullen

Stichting Babyspullen ondersteunen met de logistiek! « Nieuws ...
  1. Inzamelpunt
  2. Transport (van inzamelpunt naar voorsorteer)
  3. Voorsorteer (en kwaliteitscontrole)
  4. Voorraadbeheer bulk ( Warehouse-Online = operationeel )
  5. Opslag Pick ( Warehouse-Online fase 2)
  6. Picken ( Warehouse-Online fase 3 )
  7. Controle ( Warehouse-Online fase 4 )
  8. Verzenden ( Warehouse-Online fase 5 )

Uitdaging aan school

Achtergond informatie 

Roadmap Regionale HUB Babyspullen

Waarom Babyspullen en geen andere producten voor een schoolproject?

Producten van merken zoals Apple, Samsung, en Nike spreken mogelijk sneller tot de verbeelding van de scholieren en studenten. De economische waarde van deze producten brengen echter voor een dergelijk project te veel risico’s met zich mee.

In de afgelopen jaren zijn er al diverse projecten (geweest) waarbij scholen logistieke werkzaamheden hebben verricht voor bedrijven in de regio. Denk hierbij aan het samenstellen van diverse setjes van producten of het samenstellen van bijvoorbeeld kerstpakketten. Vaak blijkt hierbij dat ambitie en werkelijkheid in de praktijk lastig is af te stemmen en dat de keten afhankelijkheid en de daarbijbehorende verwachting een behoorlijk struikelblok kunnen zijn.

Hoe ga je immers om als je niet op tijd kunt leveren? → De Kunst van Logistiek ….

Stichting Babyspullen daarentegen is op elk moment blij met elk bruikbaar baby kleding stuk. Hiermee zijn blije dozen samen te stellen voor pas geboren kindjes die deze spullen heel goed kunnen gebruiken.

Spullen hergebruiken is ook nog eens goed voor het milieu. 

Met de invulling van dit project kun je op een leerzame manier een serieuze extra bijdrage leveren aan een betere wereld.

Durven jullie de uitdaging aan?

7 jaar Stichting Babyspullen - Stichting Babyspullen

Project initiatie

Proloog

In 2018 hebben Jeff van Hek en Marjolein Hermus voor het eerst telefonisch kennisgemaakt en flink van gedachten gewisseld in welke vorm Realtime Solutions B.V. (ontwikkelaar van Warehouse-Online) dit fantastische initiatief zou kunnen steunen.

Studenten presenteren optimalisatie mogelijkheden

Een van de problemen waar Stichting Babyspullen mee worstelde was het onvoldoende actuele inzicht in de beschikbare basis voorraad. De enige manier van inzicht verkrijgen was het continu tellen en handmatig bijwerken van (excel) lijstjes. 

Onder leiding van Jeff hebben studenten Technische Bedrijfskunde van AVANS en Associate Degree Rotterdam, de processen in kaart had gebracht en Warehouse-Online geïmplementeerd. Vervolgens heeft een volgende student enkele vrijwilligers van Stichting Babyspullen opgeleid in het gebruik van Warehouse-Online. Stichting babyspullen heeft nu inzicht in de basis voorraad en binnenkort gaan nieuwe studenten mogelijke optimalisatie slagen verkennen.

Realtime Solutions stelt de Warehouse-Online applicatie en bijbehorende diensten gratis ter beschikking om zodoende een bijdrage te leveren aan een betere wereld.

Een bekend onderzoek is The Neuroscience of Joyful Education  van Willis uit 2007. Uit dat onderzoek blijkt dat wanneer studenten betrokken zijn, zij beter gemotiveerd zijn en minimale stress ervaren waardoor er hogere cognitieve niveaus behaald worden. 

Summa College uit Eindhoven is in 2021 gestart met het ontwikkelen en inrichten van een eigen Sorteerhub in de eigen praktijkhal volgens het Babyspullen principe.

Realtime Solutions is trots dat zij dergelijke projecten kan initiëren, begeleiden en faciliteren teneinde een vernieuwende bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het onderwijs en een steentje bij te dragen met deze invulling van Maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

Voortgang en status project op het Summa College

Summa College uit Eindhoven is in 2021 gestart met het ontwikkelen en inrichten van een eigen Sorteerhub in de eigen praktijkhal volgens het Babyspullen principe.

Al in de eerste lessen van het onderzoek zijn de eerste babyspullen afgeleverd en kunnen de studenten op praktische wijze kennismaken met het vraagstuk 

Er is een een leuk artikel geschreven over de eerste weken van het onderzoek.

Lees hier het artikel over de voortgang van het project en de bevindingen van de studenten