Skip to content

Merpo Fashion Logistics: Fullservice Logistiek Familiebedrijf

Ontdek waarom Merpo Fashion Logistics, een toonaangevend familiebedrijf in de logistieke sector, koos voor Warehouse Online.

Achtergrond

Merpo Fashion Logistics is een vooruitstrevend logistiek familiebedrijf gevestigd in Swalmen, nabij logistieke hotspot Venlo. Met een focus op Warehousing, Transport en Forwarding, is Merpo uitgegroeid tot een full-service logistieke dienstverlener die samenwerkt met partners in heel Europa.

Het familiebedrijf is vanaf de start gespecialiseerd in Fashion, Sports & Lifestyle Logistiek. Als logistieke dienstverlener focust Merpo zich op het compleet ontzorgen van haar klanten. Door een flexibele en klantgerichte benadering heeft Merpo een solide klantenbestand opgebouwd, waarbij ze zich onderscheiden door hun nauwe betrokkenheid en toewijding aan het succes van hun klanten.

Uitdagingen

Merpo werd geconfronteerd met de uitdagingen van een groeiend klantenbestand en de behoefte aan efficiëntere logistieke processen. Niet elk WMS is geschikt om ingezet te worden in een organisatie zoals Merpo. Aangezien Merpo als logistieke dienstverlener diensten levert aan meerdere opdrachtgevers, moet het WMS in staat zijn om onderscheid te maken tussen voorraad van verschillende opdrachtgevers en aan elk van die opdrachtgevers on line inzicht geven in hun eigen voorraad en orders. Tevens moet het WMS makkelijk mee kunnen bewegen met vragen vanuit de markt.

Oplossingen

Merpo koos voor Warehouse Online om de logistieke processen te stroomlijnen. Dit WMS, geleverd door Realtime Solutions in Eindhoven, kon snel geïmplementeerd worden en heeft Merpo geholpen bij het binnenhalen van nieuwe klanten.

Merpo streeft ernaar om hoogwaardige diensten te leveren aan hun klanten tegen een concurrerende prijs, en vindt in Realtime Solutions een partner die meedenkt en dezelfde kernwaarden deelt.

Klanten van Merpo waarderen de directe communicatielijnen en snelle besluitvorming die mogelijk zijn dankzij het familiebedrijfsmodel.

Een recente toevoeging aan het klantenbestand van Merpo zocht naar een partner voor crossdocking en vond in Merpo de perfecte match. Met behulp van Warehouse Online en de expertise van consultants van Realtime Solutions werd een nieuwe proces ingericht waarin het ontvangen, orderpicken en verzenden, specifiek voor deze klant, in één handeling is gecombineerd. Tegelijkertijd wordt op elke doos het door de klant voorgeschreven label aangebracht. Dit proces kenmerkt zich door een hoge nauwkeurigheid en minimale handelingen. Dankzij de samenwerking met Realtime Solutions kon Merpo snel en efficiënt reageren op de behoeften van deze klant en zich onderscheiden als betrouwbare logistieke partner.

Een ander succesverhaal voor Merpo was de snelle overstap naar een andere vervoerder voor een van hun opdrachtgevers. Door snel te schakelen met een nieuwe vervoerder kon Merpo kosten besparen voor de klant. Ook hier kon Merpo dankzij de flexibiliteit van het WMS en de snelle reactietijd het verschil maken voor deze klant.

Printen van labels
Warehouse Online print labels op alle netwerkprinters, waaronder de Zebra ZM400
Warehouse Online op een smart phone
Warehouse Online werkt ook op een smart phone
Warehouse Online op Zebra MC3300
Handterminal applicatie werkt op diverse geronommeerde merken handterminals, waaronder de Zebra MC3300. Zowel in character based modus als met een grafische interface. 
Hangende kleding
Merpo verzorgt de logisiek van hangende kleding en ...
verpakte kleding
... en ook van verpakte kleding

 

Conclusie

De samenwerking tussen Merpo en Realtime Solutions heeft geleid tot aanzienlijke verbeteringen in de logistieke processen van het bedrijf. Door een klantgerichte benadering gecombineerd met de mogelijkheden die Warehouse Online biedt, is Merpo in staat om aan snel veranderende behoeften van hun klanten te voldoen en zich zodoende te onderscheiden in de logistieke sector.

Wij zijn zeer tevreden over de functionaliteiten van Warehouse Online en de ondersteuning die Realtime Solutions biedt. Dankzij Warehouse Online, krijgen de klanten van Merpo de beschikking over een eigen webportaal waarin ze hun voorraad kunnen volgen en ook de status van de orders.

Stefan Poels – Managing Director

Het partnerschap tussen Merpo en Realtime Solutions illustreert de waarde van een effectief WMS en de voordelen van een nauwe samenwerking. Beide bedrijven streven naar continue verbetering, het leveren van uitstekende dienstverlening en het bieden van toegevoegde waarde aan hun klanten.

Met hun focus op kwaliteit, flexibiliteit en klanttevredenheid blijft Merpo een betrouwbare en innovatieve speler in de logistieke markt, en met de ondersteuning van Warehouse Online en Realtime Solutions zijn ze goed gepositioneerd om hun groei en succes voort te zetten.

Ontdek wat Warehouse-Online voor jouw magazijn kan betekenen.

Op zoek naar een cloud-gebaseerd, flexibel WMS dat meegroeit met jouw onderneming? Warehouse-Online is betaalbaar voor starters en krachtig genoeg voor midden- en grootbedrijf!